Wednesday, March 23, 2011

Tur på stien

Jeg måtte jo ut i sola istad. Og du kan tro det ble en begivenhetsrik tur! Jeg traff på en hel drøss av folk, nesten alle som bor her. Rene Askeladden. Den første jeg traff var sykkelen min.Dekket er fortsatt flatt.Det er fordi noen stjal ventilen min i høst. Takk for det.Uansett så rakk jeg ikke sola, for fjellet kom foran. Og du vet hva man sier om fjellet; det står der hele tiden. Og sola er oppå der. Alt lå derfor til rette for min første prøvetur uten bil. Sånn ser det ut utenfor hos meg:Og sånn ser det ut den andre veien:Jeg måtte gå over alt det vannet der. Det var skikkelig glatt. Jeg bor i den grå klossen, forresten. Og toget pleier å komme når jeg står her. Det gjorde det i dag også.På veien traff jeg The Incredible Knut.Knut er veldig kul. Han pleier å være naboen min innimellom, når han ikke er samboer med Svanur. En gang hjalp han meg å åpne en flaske med blåbærsaft. Han har tilogmed en egen fanside på facebook! Den er verdt å sjekke ut.

Det tok ikke lang tid før jeg begynte å få litt sol på meg. Alt må dokumenteres, i gonzo-journalistikkens navn.Akkurat nå hører jeg forresten på Proviant Audio. Det ligger noe koselig disco på soundcloud. Veldig hyggelige greier. Vis meg en vellykket blogg som har blitt skrevet uten disco, og jeg skal spise en hel cherrytomat på under ett minutt.

Uansett, sola er oppå der. Det er dit jeg vil.For å komme dit, må jeg gå opp denne lange, kjipe gangstien.Den ser kjempekort ut på det bildet, men den blir veldig lang etter den svingen der. Midt i svingen var det så glatt at jeg måtte holde meg fast i autovernet.Jeg gidder ikke å si så mye mer om turen på gangstien, så her får dere noen bilder istedet.
Snart fikk jeg utsikt over Holmestrand.
Jeg kunne se helt til atomkraftverket i byen.Bildekvaliteten er litt dårlig. Men det er vanskelig å ta klare bilder rundt kraftverket, for det er så mange atomer der. Det kan forresten komme rullende sten ned langs fjellet, men man blir advart når man nesten har kommet helt opp.Men ikke helt. Det er litt igjen enda.Det er viktig å gå snarveien.Jeg gikk forbi kåken til Svanur.Men han skrev på facebook istad at han skulle til Berlin, så jeg gikk videre til Kiwi og kjøpte meg en banan.På butikken traff jeg Desire.Hun skulle lage kylling tandoori til Flode.Mens jeg var på Kiwi, kom jeg til å tenke på Stivi. Jeg bestemte meg for å komme på en uanmeldt visitt hos henne og Stefan. På veien dit hadde jeg en fot.Stivi og Stefan er mine gamle naboer. Nå bor de her i Holmestrands svar på Bygdø allé.I dette kjempekoselige huset! Har du sett på maken?Her var det ingen hjemme, men jeg fant denne hule stammen.Jeg bestemte meg for å gå en tur på fjellet istedet, kanskje vise dere litt rundt. Det neste jeg fant, var enda en allé.Deretter skjedde det noe helt utrolig. Plutselig fant jeg Stefan og Stølan. Det var ihvertfall én av to.

Så da bar det rett tilbake til det fine huset.Stefan var glad, for han hadde kjøpt frø.Nå begynner dette innlegget å bli fryktelig langt. Jaja, det er ganske mye igjen enda. Jeg slenger med et par bilder til av gutta. Vil ikke at noen skal tro jeg ikke har venner.
Inne i huset ventet Roy.Og Tim.Og Betty. Som dere ser, har jeg allerede begynt å slenge fra meg ting på gulvet.Så spiste jeg bananen.
Forresten, hvis du fortsatt leser; gratulerer med veldig god tid! 
Jeg fortsetter, jeg. Sånn ser Stivi ut når hun kommer hjem fra skolen:Og her er våpenskapet til Stefan, og rockeringen til Stivi:Og enda et bilde av Roy.Så fikk jeg frokost. Det var amazing shit!Jeg ble nødt til å ta et bilde inni blomsten. Jeg vet at jeg ser ut som en flue.Så tok jeg bilde oppi en bolle inni en hylle.Deretter fant jeg den dronningsoppen alle driver og fabler om. Slapp av! Den er her.Jeg avslutter med å ramse opp noen av tingene jeg fant på vei hjem igjen. En katt.
En bil med søppelkasser på taket.Enda en bratt gangsti. Populært kalt Kleiva.Enda en snarvei. Et stygt troll.En banan i angrepsposisjon.Og sykkelen til Stivi. Den er her fortsatt, Stivi! Jeg sjekket ikke ventilene. Bank på ruta når du kommer for å hente den.1 comment:

  1. Noen søndager har man god tid. Grattis med billøs prøvetur!

    ReplyDelete